2. SFL: Pričetek prvenstva

Petek, 20. september 2019, bo eden izmed mejnikov v tridesetletni  zgodovini  KMN Meteorplast. Po skoraj dveh desetletjih bo članska ekipa ponovno nastopila v ligah pod okriljem Nogometne zveze Slovenije (NZS). Po uspešnih nastopih mlajših selekcij v minulih sezonah se je vodstvo kluba odločilo, da bo v sezoni 2019/20 nastopilo tudi s člansko ekipo in sicer v 2. slovenski futsal ligi. Naš klub je eden redkih, ki bo v novi sezoni nastopil prav z vsemi selekcijami (člani, U19, U17, U15, U13) v ligah pod okriljem NZS. »Pred šestimi leti, ko smo pričeli z delom v mlajših selekcijah, smo si zadali cilj, da v sezoni 2019/20 pričnemo tekmovati s člansko ekipo. Prvo sezono si želimo, da naši mladi dečki spoznajo nastopanje v članski konkurenci in si naberejo čim več izkušenj za prihodnje, ko bodo cilji višji. Šli bomo tekmo po tekmo, vsake točke pa se bomo veselili,« je pred novo sezono dejal predsednik KMN Meteorplast Saša Makoter.

V prestopnem roku je prišlo do številnih kadrovskih sprememb. Ekipo je prevzel dosedanji trener KMN Benedikt Tomislav Novak. Mladim domačim igralcem smo dodali nekatere izkušene igralce (Anžel, Škerget, Damiš, Fras, Buzeti, Kramberger, Vajs), ki so v pretekli sezoni nastopali za KMN Benedikt, prišla pa sta tudi dosedanja člana slovenske reprezentance do 19 let Matic Goznik in Aljaž Ruis, ki sta kot člana mlajših selekcij nastopala za KMN Slovenske gorice, v prejšnji sezoni pa sta bila člana mariborske ekipe FutureNet. V uvodnih krogih sicer ekipa še ne bo popolna, saj imajo nekateri službene obveznosti, nekateri pa se bodo priključili, ko se bo končal jesenski del v nogometnih ligah na travi.

V prvem krogu bo naša članska ekipa gostovala v Slovenski Bistrici pri FC Kebelj. »Prva tekma je vedno težka. Nasprotnika ne poznamo, slišali pa smo, da so okrepili ekipo. Poskušali bomo na tekmi pokazati tisto, kar smo vadili na treningu,« je dejal trener Novak. Tekma v Slovenski Bistrici bo v petek, 20. septembra 2019, ob 20.30 uri.

Leave a comment