2. SFL: Iz Ajdovščine s točko

V 6. krogu 2. slovenske futsal lige je ljutomerski Meteorplast v soboto, 26. oktobra 2019, gostoval v Ajdovščini, pri tamkajšnjem Kixu. Maloštevilni gledalci, zbralo se jih je manj kot 50, so videli odlično tekmo, s številnimi priložnostmi, na koncu pa se je dvoboj končal z neodločenim rezultatom 1:1 (1:0). Naša ekipa je odigrala eno najboljših tekem v sezoni, za osvojitev vseh treh točk pa ji je znova manjkal kanček sreče. Kar trikrat je namreč gostitelje rešil okvir vrat.

V prvem polčasu so varovanci Tomislava Novaka prikazali kombinatorno igro, vendar žoga ob številnih priložnostih ni hotela v gol. Med drugim je poskus Aljaža Ruisa zaustavila vratnica. Domačini, ki so si prav tako ustvarili kar nekaj priložnosti, so Klemna Anžela premagali v 9. minuti, ko je zadel Aljaž Bolko.

V drugem polčasu sta bila oba vratarja nekajkrat na preizkušnji, vendar sta odlično opravila svoje delo. Gostitelje je med drugim rešil tudi prečnik, po strelu Ruisa. Gostitelji, ki so igrali ves čas na robu prekrška, so priložnost naši ekipi ponudili v 35. minuti, ko so storili šesti prekršek in omogočili naši ekipi neoviran strel z desetih metrov. Odlično je strel odmeril Ruis in izenačil rezultat na 1:1. V prav zadnji sekundi tekme se je Meteorplastu ponudila priložnost za zmago, a je po strelu Roka Buzetija žogi pot v mrežo preprečila vratnica. Meteorplastu so veliko točko v Ajdovščini priigrali Klemen Anžel, Matija Damiš, Matic Goznik, Tadej Fras, Matjaž Tigeli, Rok Buzeti, Aljaž Rusi in Kristian Škerget. Meteorplast ima po 6. krogih štiri točke in je trenutno na 6. mestu. Naslednji krog bo na sporedu 9. novembra 2019, ljutomerska ekipa pa se bo na domačem parketu pomerila z Extremom iz Sodražice.

Leave a comment