Naši igralci člani reprezentanc

Večletno dobro delo v vseh selekcijah našega kluba se ne odraža le v množičnem članstvu in rezultatih na tekmah državnega prvenstva, ampak tudi z vpoklicem v razne reprezentančne futsal selekcije. Pred več kot dvema desetletjema so bili člani Meteorplasta pomemben člen slovenske članske futsal reprezentance, nov mejnik v zgodovini našega kluba pa se je pripetil prejšnji teden. V Severni Makedoniji je naša članska vrsta med 24. in 27. oktobrom 2019 igrala kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo prihodnje leto v Litvi. Del reprezentance je bil tudi Jeremy Bukovec, ki je prve futsal korake naredil v našem klubu, zdaj pa je član italijanskega ligaša AS Buldog TNT Lucrezia. Slovenska članska vrsta si je v konkurenci štirih reprezentanc priigrala prvo mesto in napredovanje v drugi del kvalifikacij.

Ta konec tedna, 2. in 3. novembra 2019, ne bo prvenstvenih tekem, bodo pa se v Kidričevem zbrale mlajše reprezentančne selekcije. In znova z udeležbo naših igralcev. V selekcijo vzhoda pri starostni kategoriji U15 sta povabljena Jakob Virag in Anej Horvat, v selekcijo vzhoda pri starostni kategoriji U17 pa Tristan Lipovec, Nejc Cof, Kimi Vičar, Vito Houbar in Blaž Sunčič.

Dva dni, v soboto, 2. novembra 2019, in v nedeljo, 3. novembra 2019, se bo na pripravah v Kidričevem zbrala tudi slovenska futsal reprezentanca U19, ki pričenja priprave na kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2021. Selektor Andrej Dobovičnik je med šestnajst igralcev iz vse Slovenije vpoklical tudi našega člana Domna Žižka.

Vsem našim igralcem, ki so se znašli na reprezentančnih spiskih, iskrene čestitke.

Leave a comment