V Ljutomeru četrtfinale za U13 in derbi kroga za U19

Znova se nam obeta pester futsal vikend. Na parket bodo stopile štiri naše selekcije. Najprej bo v soboto, 18. januarja 2020, v boju za čim bolj ugoden rezultat na prvi četrtfinalni tekmi državnega prvenstva selekcija U13. Natanko opoldan se bo namreč v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer pričela tekma med Meteorplastom in Ribnico. Naša selekcija je osvojila tretje mesto na vzhodu, Ribnica pa drugo mesto na zahodu. Gostje so v povprečju leto dni starejši od naših fantov, to pa ne pomeni, da bodo varovanci Gregorja Frumna pred domačo publiko izobesili belo zastavo.

Sobotno dogajanje bo zaključila članska selekcija, ki bo v Zagorju ob Savi odigrala zaostalo tekmo 12. kroga 2. slovenske futsal lige. Pomerila se bo z drugouvrščenimi Mlinšami, ki so v prvem delu prvenstva v Ljutomeru slavile s 6:3. V vrstah Meteorplasta bo manjkal Matic Goznik, ki mora odslužiti še drugo tekmo kazni zaradi prejetega rdečega kartona. Tekma v Zagorju ob Savi se bo pričela ob 20.30 uri.

V nedeljo, 19. januarja 2020, natanko opoldan bo v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer derbi 13. kroga državnega prvenstva U19. Tretjeuvrščeni Meteorplast bo gostil vodilno Litijo. V prvem delu sezone je Litija našo selekcijo premagala s 3:1, varovanci Tomislava Novaka pa so odločeni, da se Litijanom za poraz maščujejo. Zaradi poškodbe bo naša ekipa brez Kimija Vičarja, vprašljiv pa je tudi nastop Vita Houbarja, ki ima težave z gležnjem.

V Zagorje ob Savi to nedeljo potuje še naša selekcija U15, ki je trenutno na prvem mestu vzhodnega dela državnega prvenstva. Tekma 12. kroga proti Mlinšam se bo pričela ob 13.30 uri, Meteorplast pa je v prvem delu sezone proti tej ekipi v Ljutomeru slavil s 7:6.

Leave a comment