2. SFL – Meteorplast brani vodilno pozicijo

Po natanko 139. dneh se bo ta petek, 5. marca 2021, nadaljevalo prvenstvo v 2. slovenski futsal ligi (SFL). Prvotno je bilo predvideno, da bodo klubi odigrali prvenstvo po štiri krožnem sistemu, a je zaradi epidemije in daljšega premora sprejeta odločitev, da bomo prvaka v 2. SFL dobili po dvokrožnem sistemu. Vodilni Meteorplast, ki je po petih odigranih krogih nepremagan s 15. točkami, bo v uvodni tekmi 6. kroga ta petek ob 19. uri v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer gostil Kix iz Ajdovščine (4 točke). Žal brez prisotnosti gledalcev.

V prvem delu prvenstva so Ljutomerčani slavili na Primorskem s 5:1. Doslej sta se ekipi pomerili štirikrat; dvakrat je zmagal Meteorplast, enkrat Kix, en dvoboj pa se je končal brez zmagovalca.

»V času, ko nam je bilo onemogočeno opravljati skupinsko vadbo, smo delali individualno, kar se pozna, saj smo fizično močni. Potrebovali bi še kakšen trening, da bi izpilili tehnični del. Ekipa iz Ajdovščine igra borbeno, na robu prekrška, vendar sem prepričan če bo naš pristop pravi, da bomo nadaljevali zmagovalni niz,« je optimističen pred petkovo tekmo kapetan Meteorplasta Kristian Škerget, ki bo proti Ajdovcem odigral svojo 80. prvenstveno tekmo v članski futsal konkurenci. »V goste nam prihaja neugodna, izkušena ekipa. Zavedamo se, da ne bo lahko, vendar bomo naredili vse, da tri točke ostanejo v Ljutomeru. Fantje komaj čakajo na nadaljevanje prvenstva,« je dodal trener ljutomerske ekipe Tomislav Novak, ki bo v ekipi pogrešal strelca dveh zadetkov v Ajdovščini Matica Goznika in vratarja Jakoba Žumna, ki sta poškodovana, ter izkušena Roka Buzetija in Domna Školibra (službene obveznosti).

Petkov dvoboj v Ljutomeru bosta sodila Jasmin Mustafić in Matjaž Pirš, delegat pa bo Miro Kokol.