2. SFL – Meteorplast ponovno boljši od Ajdovcev

Po natanko 139. dneh se je sinoči (5.3.2021) nadaljevalo državno prvenstvo v 2. slovenski futsal ligi. Meteorplast, ki je v prvih petih krogih zabeležil stoodstotni učinek (15 točk), je v Ljutomeru gostil Kix iz Ajdovščine. V prvem polčasu so mreže mirovale, v drugem pa je domača ekipa zabila štirikrat in ima sedaj štiri kroge pred koncem prvenstva že osem točk naskoka pred zasledovalci. Meteorplast je tako ponovno premagal Ajdovce. V gosteh je bilo 5:1.

Trener Tomislav Novak je imel na razpolago naslednje igralce: Klemen Anžel, Tine Mikl (oba vratarja), Aljaž Goznik, Davorin Šnofl, Matija Zavasnik, Tilen Rajter, Rok Šnofl, Adrijan Trstenjak, Žiga Tkalčič, Kristian Škerget (kap.), Domen Školiber, Aljaž Ruis, Alen Ruis in Matjaž Tigeli, zaradi poškodbe pa sta manjkala Matic Goznik in Jakob Žuman.

V prvih 20. minutah dvoboja si ekipi nista priigrali veliko priložnosti za dosego zadetka. Premor zaradi epidemije je pustil posledice, predvsem pri zaključnih strelih pa igralci niso bili zbrani. Bojevite Ajdovce so gostitelji »prebili« v drugi minuti drugega polčasa, ko je svoj peti zadetek v prvenstvu dosegel 19-letni Adrijan Trstenjak. Domačini so nadaljevali s kombinatorno igro, vendar so bili še naprej premalo natančni pred vrati ajdovskega vratarja Uroša Kodeleta. Gostom so pojenjale moči v zadnji četrtini dvoboja. Nalete Ljutomerčanov so zaustavljali s prekrški in hitro izpolnili kvoto šestih prekrškov, kar je v 35. minuti pomenilo kazenski udarec z 10-metrov. Uspešen realizator je bil 17-letni Alen Ruis. Gostje so v zadnjih minutah dvoboja gostitelje lovili s petim igralcem v polju. Obramba domačin na želu z vratarjem Klemnom Anželom je bila na mestu, iz hitrih protinapadov pa sta za končno zmago s 4:0 zadela še Aljaž Ruis (38) in Aljaž Goznik (40).

V naslednjem krogu bo Meteorplast gostoval prihodnji petek v Mariboru pri ekipi Miklavž TBS team24.