Pokal Terme Olimia: Meteorplast v četrtfinalu

Naša članska ekipa je v petek, 26. marca 2021, odigrala tekmo osmine finala pokala Terme Olimia. V gosteh se je pomerila s postojnsko ekipo Proteus Svet savn. Zanimiv in do zadnje sekunde napet dvoboj je pripadel Meteorplastu, ki je slavil s 5:4 (4:1) in si zagotovil nastop v četrtfinalu.

Zaradi poškodb ter šolskih in službenih obveznosti so manjkali Matic Goznik, Davorin Šnofl, Rok Buzeti, Jakob Žuman, Žiga Tkalčič, Filip Repič, Tilen Rajter in Tine Mikl. Tako je imel trener Tomislav Novak na razpolago naslednje igralce: Klemen Anžel (vratar), Aljaž Goznik, Matija Zavasnik, Matjaž Tigeli, Adrijan Trstenjak, Rok Šnofl, Aljaž Ruis, Kristian Škerget (kap.), Domen Školiber in Alen Ruis.

Naša oslabljena ekipa je v prvem polčasu prikazala dobro predstavo in z zadetki Domna Školibra, Kristiana Škergeta, Roka Šnofla in Aljaža Ruisa povedla s 4:1. V drugem polčasu so se z dvema zaporednima zadetkoma domači vrnili v igro (3:4). Zmagovalca je odločil 17-letni Alen Ruis, ki je pet minut pred koncem dosegel zadetek iz 10 metrov za vodstvo s 5:3. V končnici tekme so domačini znižali zaostanek (4:5), nato pa v zadnjih minuti imeli celo priložnost za izenačenje (10 metrov), a je bil vratar ljutomerske ekipe Klemen Anžel na pravem mestu.

Žreb četrtfinalnih parov bo v ponedeljek, 28. marca 2021.