U19: Derbi se je končal brez zmagovalca

V 8. krogu državnega prvenstva v futsalu za selekcijo U19 je bila v nedeljo, 28. marca 2021, v Ljutomeru na sporedu tekma dveh ekip, ki sta v dosedanjih 7. krogih zabeležili zmage. Meteorplast je gostil vrhniški Siliko, odlična predstava pa se je končala brez zmagovalca z izidom 2:2 (2:1).

V prvem polčasu so bili domačini podjetnejši, svojo premoč pa so kronali v 12. minuti, ko je dvajseti zadetek v sezoni dosegel Aljaž Goznik. A veselje je bilo kratkotrajno. Za goste je v isti minuti z izvrstnim strelom od daleč izid izenačil Žan Janež. Gostitelji so nadaljevali z dobro predstavo, kar se jim je obrestovalo v 17. minuti, ko je Goznik z natančno podajo pred vrati opazil osamljenega Matijo Zavasnika, kateremu ni bilo težko zadeti za izid polčasa 2:1.

V drugem polčasu so gostje bili boljši. Žogo so imeli več časa v posesti, a je domača obramba na čelu z vratarjem Filipom Repičem opravila dobro delo. Žal so naši igralci v 38. minuti izpolnili kvoto šestih prekrškov, gostje pa so preko Janeža, ki je odlično izvedel kazenski strel z desetih metrov, prišli do izenačenja in točke. Obe ekipi ostajata na vrhu razpredelnice s po 22. točkami.

Meteorplast je tokrat nastopil v naslednji postavi: Filip Repič, Tine Mikl (oba vratarja), Aljaž Goznik, Rok Šnofl, Adrijan Trstenjak (kap.), Tilen Rajter, Matija Zavasnik, Tilen Miha Šoštarič, Žiga Tkalčič, Vito Houbar, Žan Cof, Alen Ruis.