U19: Ostajamo brez finala

Po neodločenem rezultatu (3 : 3) na prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva v futsalu za selekcijo U19 v Ljutomeru sta se Meteorplast in Siliko minulo nedeljo, 30. maja 2021, pomerila še na Vrhniki. Slavili so gostitelji s 6:2 (3 : 0) in se uvrstili v veliki finale, kjer se bodo za državni naslov pomerili z Bronxom iz Škofij. Meteorplast čakata zdaj dva dvoboja za 3. mesto proti Litiji. Prva tekma bo to nedeljo, 6. junija, v Ljutomeru, dvoboj pa si bo od 15. ure naprej moč ogledati preko spleta.

Naša ekipa je predvsem v prvi polovici prvega polčasa prikazala dobro predstavo in bila povsem enakovredna gostiteljem, ki so še brez poraza v tej sezoni. Kljub temu, da so futsalerji Silika povedli v 5. minuti preko Tobije Kavčiča, je imel Meteorplast preko Adrijana Trstenjaka, Roka Šnofla, Tilna Rajterja in Aljaža Goznika izvrstne priložnosti za dosego zadetka, vendar so bili njihovi streli nenatančni oz. je domači vratar Nik Plestenjak njihove udarce uspel ukrotiti. Odgovor Vrhničanov na neizkoriščene priložnosti Meteorplasta – med drugim se je sredi prvega polčasa poškodoval Alen Ruis, je prišel v 16. in 17. minuti, ko sta izid polčasa postavila Tod Ciuha in Žiga Frank.

Zmagovalec je bil odločen v 24. minuti. Igralci Meteorplasta so v želji po dosegu zadetka pozabili na svoje obrambne naloge in Kavčiču ni bilo težko zadeti za 4 : 0. Ljutomerska ekipa je prvi zadetek na Vrhniki dosegla v 26. minuti, ko je po samostojnem prodoru zadel Šnofl, nekaj upanja za preobrat pa je gostom v 34. minuti z zadetkom vlil Goznik. Meteorplast je v končnici dvoboja zaigral s petimi igralci v polju, kar so domačini kaznovali ter preko Ciuhe in Maxa Vesela v prazno mrežo zabili za visoko zmago.

KMN Meteorplast: Filip Repič, Tine Mikl (vratarja), Aljaž Goznik, Adrijan Trstenjak (kapetan), Matija Zavasnik, Tilen Miha Šoštarič, Rok Šnofl, Tilen Rajter, Alen Ruis in Žiga Tkalčič. Trener: Tomislav Novak.

Foto: Robi Kramperšek