Futsal klub Dobrepolje – Meteorplast ŠIC bar 3:3 (2:1)

V 3. krogu 1. slovenske futsal lige je ljutomerska ekipa Meteorplast ŠIC bar gostovala v Vidmu v občini Dobrepolje, kjer se je pomerila z istoimenskim klubom. Pred blizu 100 gledalci se je tekma končala z neodločenim rezultatom 3:3 (2:1). Za ljutomersko moštvo, ki ima po nepopolnih 3. krogih dve točki in zaseda trenutno peto mesto, so v polno zadeli Mitja Gašparič, Adrijan Trstenjak in Aljaž Goznik.

Trener Meteorplasta ŠIC bara Tomislav Novak na tokratnem gostovanju ni mogel računati na poškodovane Miho Prijola, Žana Krajnca, Jana Vajsa in Jakoba Žumna ter Matica Goznika, ki je zaradi izključitve na prejšnji tekmi proti ŠD Mlinše dobil eno tekmo prepovedi. Zaradi odsotnosti vratarjev Prijola, Žumna in Vajsa je v vrata stopil mladi reprezentančni vratar U19 Toni Kovše, namesto Goznika pa so priložnost prav tako dobili najstniki Tilen Rajter, Alen Ruis in Žiga Tkalčič.

Ljutomersko moštvo je povedlo v 8. minuti, ko je lepo akcijo s prvencem v dresu Meteorplasta ŠIC bara zaključil Mitja Gašparič. V nadaljevanju dvoboja so Prleki nerazumljivo padli in dovolili domačinom, da so dosegli tri zadetke – Denis Gale (15. minuta), Žiga Andolšek (18) in Urban Pirnat (23) – za vodstvo s 3:1.

Po zaostanku je ljutomerska ekipa zaigrala kot prerojena. Napadi pred vrati domačega vratarja Luke Đorđevića so se stopnjevali, premoč pa sta kronala Adrijan Trstenjak (30) in Aljaž Goznik (38), ki sta tako ekipi priborila pomembno točko pred nadaljevanjem prvenstva. Zaradi reprezentančnih akcij se bo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi nadaljevalo v petek, 1. oktobra, ko se bo Meteorplast ŠIC bar v Ljutomeru pomeril z Oplastom iz Kobarida.

METEORPLAST ŠIC BAR: Toni Kovše, Aljaž Goznik, Tilen Rajter, Mitja Gašparič, Adrijan Trstenjak, Urban Goričan, Aljaž Ruis, Kristian Škerget (kapetan), Žiga Tkalčič, Rok Šnofl, Alen Ruis. Trener: Tomislav Novak.