U19: Državni podprvaki

V nedeljo, 5. maja 2024 se je za igralce ljutomerskega Kluba malega nogometa Meteorplast končala sezona 2023/24, ki je bila najuspešnejša v skoraj 40-letni zgodovini kluba. Pet selekcij kluba, ki je v tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije nastopalo pod imenom Meteorplast ŠIC bar, je skupno osvojilo kar štiri kolajne. Po bronasti kolajni selekcije U13, so srebrne kolajne osvojile selekciji U15 in U19 ter članska ekipa v pokalnem tekmovanju.

V nedeljo, 5. maja 2024, je tekmovanje končala še selekcija U19, ki se je za državni naslov merila s sodražiško ekipo THE  Nutrition Extrem. Na prvi finalni tekmi v Sodražici so slavili gostitelji s 5:2, drugo so dobili Ljutomerčani s 7:4, tretja, odločilna pa je na Dolenjskem znova pripadla domačinom (6:2), ki so tako ubranili naslov iz minule sezone. Najboljši strelec državnega prvenstva U19 je postal Alen Ruis (Meteorplast ŠIC bar) s 34. zadetki. Ruis je tudi dosegel oba zadetka za ljutomersko ekipo na odločilni finalni tekmi.

Pod vodstvom strokovnega štaba Robert Grdović, Tomislav Novak, Tilen Miha Šoštarič in Saša Makoter, ki so mladinsko ekipo vodili skozi sezono, so si naslov državnega podprvaka priigrali: Luka Lovrec, Amadej Vršič, Mark Kegelj, Alen Stolnik, Daniel Pivljakovič (vratarji), Alen Ruis (kapetan), Vid Kos, Lovro Trdin, Benjamin Rep, Luka Perko, Alen Jambriško, Marsel Filipič, Niko Kosec, Anej Rudolf, Niko Houbar, Nik Brlek, Anže Šuen, Maj Babič, Tjan Kosi, Aljaž Puconja, Patrick Jaklin in Nik Žnidarič.