Pokal Terme Olimia: Gostovanje pri Ajdovcih

V prostorih Nacionalnega nogometnega centra Brdo je bil opravljen žreb parov osmine finala pokala Terme Olimia. Nasprotnik ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara bo ajdovski Kix. Tekma bo odigrana v Ajdovščini, o potniku v četrtfinale pa odloča ena tekma. Predviden termin tekem osmine finala je 5. november 2021, a bo tekma v Ajdovščini pozneje, ker so številni igralci ljutomerske ekipe v tem terminu v reprezentančnih selekcijah.

Ljutomerčani so se doslej z Ajdovci pomerili šestkrat. V drugoligaški konkurenci je Meteorplast slavil trikrat, enkrat se je tekma končala z neodločenim izidom, enkrat pa so slavili igralci Kixa. Enkrat, bilo je 31. oktobra 2019, sta se ekipi pomerili v pokalnem tekmovanju. Takrat so v Ajdovščini s 3:2 slavili domačini in se uvrstili v nadaljevanje tekmovanja.

Ostali pari osmine finala: NK Proteus Postojna – KMN Bronx Škofije, Futsal Olimpija – KMN Oplast Kobarid, KMN Sevnica – FK Siliko, KMN Benedikt – FC Hiša daril Ptuj, Futsal klub Dobovec – Futsal klub Dobrepolje, KMN Miklavž – FC Litija in ŠD Extrem – ŠD Mlinše.