Tjaž Lovrenčič odslej v Ljutomeru

Ker se bo slovenska članska futsal reprezentanca zbrala v začetku prihodnjega tedna na pripravah za letošnje evropsko prvenstvo na Nizozemskem, kjer bo prvo tekmo odigrala 20. januarja 2022 proti Kazahstanu, se bo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi nadaljevalo 11. februarja 2002, ko bo na sporedu 14. krog. Teden dni prej, 4. februarja 2022, bodo odigrane prve tekme četrtfinala pokalnega tekmovanja. Ljutomerska ekipa Meteorplast ŠIC bar, ki ima po enajstih odigranih krogih 13 točk in zaseda šesto mesto, bo v 14. krogu gostila ptujsko Hišo daril, v četrtfinalu pokalnega tekmovanja pa jo čakata dva dvoboja z Litijani.

Igralci pod vodstvom trenerja Tomislava Novaka so po premoru med božično-novoletnimi prazniki v tem tednu pričeli s pripravami na nadaljevanje sezone. Prleška ekipa bo vstopila v zaključne boje v državnem prvenstvu in pokalu okrepljena. Med vratnici ljutomerske ekipe bo stopil reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič iz Benedikta, ki se po nekajletnem igranju v Italiji za kluba U. S. Saints Pagnano in Benevento ponovno vrača na slovensko futsal sceno.

Lovrenčič, ki bo 17. januarja dopolnil 26 let, je doslej v 1. slovenski futsal ligi zbral 94 nastopov v dresih Benedikta in Maribora, 19 krat je oblekel dres reprezentance do 21 let, od leta 2017 pa je del slovenske članske futsal reprezentance, katere dres si je nadel 33 krat. Meteorplast ŠIC bar je imel v dosedanjem delu sezone veliko težav s poškodbami vratarjev, saj sta že pred sezono odpadla Jakob Žuman in Jan Vajs, med sezono pa sta večkrat, zaradi poškodb, manjkala Miha Prijol in Toni Kovše. Tako je med vratnici moral stopiti tudi Andrej Fajfar, ki je v klubu zadolžen za pripravo vratarjev. Lovrenčič se bo po uvodnih treningih z novo ekipo pridružil reprezentančnim kolegom in se bo v Ljutomer vrnil konec januarja. V teh dneh na treningih ljutomerske ekipe manjkajo Aljaž Goznik, Tilen Rajter, Alen Ruis in Rok Šnofl, ki so z reprezentanco U19 na turnirju v Poreču na Hrvaškem in se bodo klubskim treningom priključili v prihodnjem tednu. Zaradi težav s poškodbo bo nekaj tednov odsoten Žiga Tkalčič.