V pričakovanju pokalnega obračuna v Litiji

Po skoraj dvomesečnem premoru se ta petek, 4. februarja 2022, na parket vrača članska ekipa ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara. Do naslednjega prvenstvenega obračuna v 1. slovenski futsal ligi bodo Ljutomerčani sicer morali počakati do naslednjega tedna, ko v petek, 11. februarja, gostijo ptujsko Hišo daril, ta petek pa jih čaka prva tekma četrtfinala pokalnega tekmovanja Terme Olimia. Gostovali bodo v Litiji, kjer se bo tekma pričela ob 20. uri.

»O Litijanih ni potrebno izgubljati besed. Desetkratni državni in devetkratni pokalni prvaki imajo tudi v tej sezoni odlično ekipo, novemu trenerju, nekdanjemu selektorju, Andreju Dobavičniku pa je uspelo povezati izkušnje in mladost. V Litijo ne potujemo z belo zastavo. Želimo odigrati hrabro, predvsem pa se v Ljutomer vrniti z ‘aktivnim’ rezultatom, ki bi nam pred povratno tekmo dajal možnosti za napredovanje,« je pred petkovo tekmo dejal trener ljutomerskega moštva Tomislav Novak. Povratna tekma četrtfinala bo 18. februarja v prleški prestolnici, skupni zmagovalec pa se bo uvrstil na zaključni turnir četverice.

Pred nadaljevanjem sezone sta člansko ekipo Meteorplasta ŠIC bara okrepila slovenska legionarja, ki sta se vrnila iz Italije: reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič in izkušeni Marcel Vindiš. »Prepričan sem, da se bosta hitro vključila v naš sistem, kljub temu, da nista bila veliko z nami. Tjaž je bil z reprezentanco na evropskem prvenstvu na Nizozemskem, Marcelu pa je treninge preprečila bolezen,« je povedal Novak. V zadnjih dveh tednih se je virus nastanil tudi v ljutomerski tabor, zato igralci še ne bodo maksimalno pripravljeni za nastop. »Posledice je virus zagotovo pustil, verjetno tudi v drugih ekipah, zato ne iščemo izgovorov. Poskušali se bomo čim prej sestaviti in nadaljevati dobro delo iz lanskega leta.«

V osmini finala pokalnega tekmovanja je Meteorplast ŠIC bar v gosteh s 7:1 premagal KIX iz Ajdovščine, Litija pa je bila s 5 : 3 v Mariboru boljša od Miklavža.