Pokal: Poraz v Litiji

Prvi februarski petek je bil rezerviran za prve tekme četrtfinala slovenskega futsal pokala Terme Olimia. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je gostoval v Litiji, pri desetkratnem državnem in devetkratnem pokalnem prvaku. Gostitelji, za katere niso igrali poškodovani reprezentant Gašper Vrhovec ter novinca Brazilca Paulo Ferreira in Jeferson Luis Correa Carpes, so slavili s 3:1 (3:0). Povratna tekma bo v petek, 18. februarja 2022, ob 20.30 uri v dvorani ŠIC Ljutomer.

Po skoraj dvomesečnem premoru je ljutomerska ekipa znova stopila na parket, prvič pa sta se v dresu Meteorplasta ŠIC bara predstavila slovenska legionarja iz Italije, reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič in izkušeni Marcel Vindiš. Trener Tomislav Novak je tako imel v Litiji na razpolago naslednjo ekipo: Miha Prijol, Tjaž Lovrenčič (vratarja), Aljaž Goznik, Matic Goznik, Mitja Gašparič, Marcel Vindiš, Adrijan Trstenjak, Urban Goričan, Aljaž Ruis, Kristian Škerget (kapetan), Rok Šnofl in Niko Vajda.

Ljutomerčani so v prvi četrtini tekme izgledali neprepoznavno, številne individualne napake pa so botrovale, da so domačini v obdobju med 7. in 9. minuto dosegli tri zadetke: 1:0 Šturm (7), 2:0 Čosić (8), 3:0 Jediael (9). Do konca prvega polčasa so gostitelji še imeli nekaj priložnosti, a niso zadeli, edino pravo priložnost gostov za zadetek pa si je v 19. minuti priigral Vindiš, vendar je žoga zadela zunanji del mreže.

Po prihodu iz slačilnice so igralci Meteorplasta ŠIC bara zaigrali veliko boljše, agresivnost pa se jim je obrestovala že v prvi minuti nadaljevanja, ko je reprezentančnega vratarja Nejca Berzelaka premagal Urban Goričan. Gostitelje je prejeti zadetek zmedel, kar pa Prleki niso izkoristili in kljub priložnostim, ki so jih imeli v prvi polovici drugega polčasa, niso več uspeli zadeti mreže domačinov. Slednji so v zadnji četrtini dvoboja znova prevladovali, vendar se kljub njihovi prevladi rezultat ni več spremenil. »Imamo aktiven rezultat, kar nam je v tem trenutku najbolj pomembno. Tekma je bila težka, Litija pa je pokazala zakaj je druga na prvenstveni razpredelnici. Mi se še malo lovimo. Naših slabih nekaj minut v prvem polčasu je prineslo prednost Litije. Kljub temu ocenjujem, da je bila tekma dobra z naše strani, najbolj pomembno pa je to, da še imamo možnosti za napredovanje,« je po tekmi dejal vratar ljutomerske ekipe Lovrenčič.