1. SFL: Nesrečen poraz proti prvaku

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je v 15. krogu 1. slovenske futsal lige (SFL) v petek, 25. februarja 2022, gostoval v Rogaški Slatini, kjer je moči meril z aktualnim prvakom Dobovcem. Prleki so odigrali odlično tekmo, med drugim vodili že s 3:1, a so na koncu morali priznati premoč izkušenim gostiteljem, ki z deseto zmago v sezoni ostajajo na vrhu prvoligaške razpredelnice. Dobovec, ki je v zadnjih letih tudi reden udeleženec evropske lige prvakov, je slavil s 4:3 (1:2). Za Meteorplast ŠIC bar, ki ostaja s 13. točkami na šestem mestu, so proti Dobovcu v polno zadeli Urban Goričan (1. minuta), Niko Vajda (15.) in Matic Goznik (24.).

Po nesrečnem izpadu iz pokalnega tekmovanja je ljutomersko futsal ekipo čakalo zahtevno gostovanje v Rogaški Slatini, kjer domače tekme igra najboljša slovenska futsal ekipa zadnjih let. Dobovec ima tudi v tej sezoni za slovenske razmere izvrstno zasedbo, s številnimi hrvaškimi (Matošević, Novak) in slovenskimi reprezentanti (Čujec, Turk, Čeh, Duščak). Trener ljutomerskega moštva Tomislav Novak tokrat ni mogel računati na Kristiana Škergeta, Miho Prijola in Marcela Vindiša, po odsluženi kazni pa se je vrnil Rok Šnofl.

Ljutomerčani se niso ustrašili nasprotnika in že v uvodni minuti je Urban Goričan po lepi akciji celotne ekipe matiral Damirja Puškarja, za mnoge najboljšega slovenskega vratarja vseh časov. Gostitelji so izenačili preko Vedrana Matoševića v 4. minuti. V nadaljevanju prvenstva polčasa sta si ekipi priigrali še kar nekaj priložnosti za zadetek, a je zadela le ljutomerska ekipa. Po podaji iz kota je v 15. minuti s prelepim volejem Puškarja premagal Niko Vajda. Meteorplast ŠIC bar bi lahko na odmor odšel z dvema zadetkoma naskoka, a je po strelu Goričana žogi pot v mrežo preprečila vratnica.

Gostitelji, ki so v drugem polčasu vse misli usmerili v napadalne akcije, so nov šok doživeli v 24. minuti, ko je iz hitrega protinapada na 3:1 povišal Matic Goznik. Do konca tekme je sledila prava invazija gostiteljev na vrata ljutomerske ekipe. Številne nevarne strele je uspel Tjaž Lovrenčič zaustaviti, nemočen pa je bil trikrat, ko so zadetke za zmago dosegli Kristijan Čujec (29.), Niko Cesarec (31.) in Žiga Čeh (38.). Domačinom je še trikrat veselje preprečil okvir vrat. Meteorplast ŠIC bar bo v petek, 4. marca 2022, vnaprej odigral tekmo 17. kroga. Gostoval bo v Kopru pri ekipi Bronxa.

Meteorplast ŠIC bar: Tjaž Lovrenčič, Toni Kovše, Aljaž Goznik, Matic Goznik (kapetan), Tilen Rajter, Mitja Gašparič, Adrijan Trstenjak, Urban Goričan, Aljaž Ruis, Rok Šnofl, Alen Ruis, Niko Vajda. Trener: Tomislav Novak.

Foto: Anton Goznik