U19: V Ljutomeru padel vodilni Extrem

V 24. krogu državnega prvenstva U19 je v ponedeljek, 2. maja 2022, v Ljutomeru gostoval vodilni Extrem. Zanimiv dvoboj, ki je pritegnil 100 gledalcev, so s 5:2 (1:1) dobili igralci Meteorplasta ŠIC bara. Extrem je ostal na prvem mestu (53 točk), Meteorplast ŠIC bar ima na drugem mestu s tekmo manj točko manj, Bronx Škofije pa ima na tretjem mestu (51 točk) dve tekmi manj od vodilnega Extrema. Do konca prvenstva ljutomersko ekipo čakata še dva obračuna v gosteh. To nedeljo v Oplotnici, prihodnji četrtek pa še v Kopru proti Bronxu. »Računica je jasna. Če dobimo oba dvoboja, bomo državni prvaki,« je povedal trener ljutomerske ekipe Tomislav Novak.

Mladi Ljutomerčani so odlično pričeli dvoboj proti vodilni ekipi lige in že v prvem napadu preko Matije Zavasnika povedli. Gostje so se hitro otresli pritiska in vse pogosteje oblegali domača vrata. Terenska premoč se jim je obrestovala v 7. minuti, ko je zadel Andraž Gregorič. Do konca prvega polčasa sta si ekipi priigrali številne priložnosti, a se izid ni več spremenil.

Ko je v 26. minuti Zavasnik zadel za 2 : 1 so gostje poskušali z agresivno igro priti do izenačenja, ob tem pa so naredili številne nespametne prekrške in gostiteljem omogočili, da so v 30. minuti preko Alena Ruisa iz kazenskega strela (10 m) povedli s 3 : 1. Gostom je v 32. minuti z grobim prekrškom levjo uslugo naredil Gregorič, ki je moral zaradi drugega rumenega kartona v slačilnico. Ruis je bil še drugič uspešen iz kazenskega strela z 10. metrov in domačine popeljal v vodstvo s 4 : 1. Gostje so po zaostanku s tremi zadetki poskušali s petimi igralci v polju, kar se jim je obrestovalo v 35. minuti z zadetkom Anžeta Žlindre. Igralci Extrema so še upali na preobrat, a ko je Ruis v 39. minuti zadel še tretjič zapored, je bil zmagovalec znan. V zadnjih trenutkih tekme je za nepremišljeno potezo poskrbel domači kapetan Tilen Rajter, ki je prejel drugi rumeni karton in na naslednji tekmi ne bo smel igrati.