Prleki suvereno premagali  Dobrepolje

Z dvoboji 2. kroga se je v petek, 16. septembra 2022, nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. V ljutomerski dvorani ŠIC je blizu 130 gledalcev spremljalo dvoboj med domačim Meteorplastom ŠIC barom in Dobrepoljem. Slavili so Ljutomerčani s 4 : 0 (3 : 0) in ostajajo edini s stoodstotnim učinkom (6 točk).

Prleki so prvi dvoboj v sezoni v domači dvorani odigrali brez poškodovanega Thomasa Pihlerja in službeno odsotnega Klemna Anžela, kljub težavam s poškodbami pa so zobe stisnili in ekipi pomagali Adrijan Trstenjak, Toni Kovše, Niko Kosec in kapetan Kristian Škerget, ki pa je sredi prvega polčasa znova začutil bolečine in v nadaljevanju ni več stopil na parket.

Domači futsalerji so odigrali odličen prvi polčas, v katerem so povsem onemogočili nasprotnika. Igra z veliko teka in kombinatorike je prinesla tudi zadetke v mreži vratarja gostov Nika Plestenjaka. Za vodstvo gostiteljev je poskrbel Rok Šnofl v 3. minuti, za vodstvo z 2 : 0 pa je v 8. minuti zadel Tilen Rajter. Igralci Dobrepolja so bili povsem nemočni, za nameček je Lazar Đorđević v 18. minuti zatresel lastno mrežo za visoko vodstvo domače ekipe s 3 : 0.

V drugem polčasu, ko se je prleška ekipa nekako zadovoljila z visokim vodstvom, so tudi gostje postajali nevarnejši in par krat je moram posredovati domači vratar Tjaž Lovrenčič, nekaj pa je bilo tudi športne sreče, saj je gostom dvakrat veselje preprečil okvir vrat. Zmagovalec je bil odločen v 34. minuti, ko je drugi zadetek na tekmi dosegel 20-letni Rajter.

Meteorplast ŠIC bar bo v 3. krogu gostoval v Sevnici, Dobrepolje pa bo v Vidmu gostilo Dobovec. Tekmi bosta v petek, 23. septembra.

Meteorplast ŠIC bar: Kovše, Lovrenčič (vratarja), A. Goznik, M. Goznik, Rajter, Kneževič, Trstenjak, Ruis, Kosec, Škerget, Tkalčič, Šnofl. Trener: Robert Grdović.

Foto: Jure Zauneker/vestnik.si in arhiv KMN Meteorplast