Drugi zaporedni poraz

Z dvoboji 5. kroga se je po dvotedenskem premoru nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki je po treh zaporednih zmagah v 4. krogu doživel domači poraz proti Dobovcu, je tokrat gostoval na Vrhniki pri Siliku. Prleki so izgubili še drugič zapored. Vrhničani so bili boljši s 5 : 1 (2 : 0). Strelec edinega zadetka za ljutomersko ekipo je bil Tilen Rajter.

Na težko gostovanje k ekipi, ki je med drugim to sezono pričela z osvojitvijo superpokala, so Ljutomerčani odpotovali brez poškodovanega kapetana Kristiana Škergeta in bolnega Aljaža Goznika. Gostitelji so od prve minute zagospodarili na igrišču in vršili pritiska na vrata Tjaža Lovrenčiča, ki je do 12. minute še uspel obdržati mrežo nedotaknjeno. Nato je za Vrhničane po lepi akciji najprej zadel Jure Suban, štiri minute pozneje pa je podajo iz kota v vodstvo za 2 : 0 pretvoril Marko Mohorič.

Ko so futsalerji Silika v 23. minuti izigrali obrambo Prlekov in preko Alana Muratagića povedli s 3 : 0 je bil zmagovalec znan. Meteorplast ŠIC bar je sicer preko Tilna Rajterja v 32. minuti znižal zaostanek, a ko so Prleki pričeli s petim igralcem v polju, so se pričele vrstiti napake, kar so domačini izkoristili ter preko Nejca Berzelaka v 38. in Maxa Vesela v zadnji, 40. minuti prišli do visoke zmage. »Tekmo smo izgubili že v prvem polčasu. Pristop žal ni bil pravi. V polčasu smo se dodatno motivirali, ampak potem prejeli še en hiter zadetek. Poskušali smo, a brez neke želje. Zato pa rezultat je takšen, kot je. Redko kdo je bil razpoložen, kot bi se pričakovalo. To je odraz vsega skupaj. Potrebno se je zdaj zbrati, premisliti in analizirati ter z dvignjeno glavo iti naprej,« je po tekmi povedal kapetan ljutomerske ekipe Matic Goznik.

Meteorplast ŠIC bar ima po petih odigranih tekmah v 1. slovenski futsal ligi še naprej 9 točk in zaseda zdaj četrto mesto. V naslednjem krogu se bo ljutomersko moštvo v petek, 21. oktobra 2022, na domačem parketu merilo s škofijskim Bronxem. Tekma bo v dvorani ŠIC Ljutomer, pričela pa se bo ob 20.30 uri.