22. turnir v spomin na Janka Makoterja

Klub malega nogometa (KMN) Meteorplast iz Ljutomera je v soboto, 3. decembra 2022, organiziral že 22. mednarodni turnir v malem nogometu v spomin na ustanovitelja in prvega predsednika kluba Janka Makoterja. V dvorani ŠIC Ljutomer se je za naslov najboljše potegovalo 15 ekip iz Slovenije in Srbije. Brez poraza je prvo mesto osvojila ekipa Ambrož tim Kamnik.

Po odigranih petih predtekmovalnih skupinah, iz vsake sta se v nadaljevanje uvrstili po dve ekipi, so sledili dvoboji na izpadanje. V četrtfinalu so bili doseženi naslednji rezultati: Guma bar Gorišnica – Smederevo (Srbija) 2 : 1, Črna kuhna Maribor – ŠIC bar Ljutomer 0 : 5, Amoz Lomanoše – ŠD Selan Lovrenc na Pohorju 1 : 3 po kazenskih strelih (1 : 3), Solna soba – Ambrož tim Kamnik 3 : 5.

V prvem polfinalu je ŠIC bar Ljutomer s 7 : 1 premagal Gumo bar Gorišnica, v drugem polfinalu pa je Ambrož tim Kamnik z 1 : 0 premagal ŠD Selan Lovrenc na Pohorju. V finalu je Ambrož tim Kamnik s 4 : 1 premagal ŠIC bar Ljutomer, ŠD Selan Lovrenc na Pohorju pa je v tekmi za 3. mesto s 6 : 5 po kazenskih strelih (2 : 2) premagalo Gumo bar Gorišnica.

Najboljši igralec turnirja je bil Max Vesel, najboljši vratar Luka Đorđević (oba Ambrož tim Kamnik), najboljši strelec pa Tadej Žagar Knez (ŠIC bar Ljutomer; 10 zadetkov). Pokal za fair play je prejelo Smederevo (Srbija). Pokale je podeljeval predsednik KMN Meteorplast Saša Makoter.