Pokal Terme Olimia: Visok poraz in dva rdeča kartona

V petek, 9. decembra 2022, so bili odigrani prvi dvoboji četrtfinala futsal pokala Terme Olimia. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je gostoval na Vrhniki pri Siliku in izgubil z 1 : 6 (0 : 1). Edini zadetek za ljutomersko ekipo je dosegel Aljaž Ruis. Povratna tekma bo 3. februarja 2023 v Ljutomeru.

Ljutomerčani so na Vrhniko odpotovali z odlično popotnico, neodločenim izidom (4 : 4) s prvenstvenega dvoboja proti aktualnemu prvaku Dobovcu. Vse do 34. minute pokalnega obračuna proti Siliku, ko je na semaforju pisalo 2 : 1 za gostitelje, so Prleki bili povsem enakovredni, nato pa je sledil »popoln mrk«, kar so domačini izkoristili in s štirimi zadetki v končnici prišli do izdatne prednosti, s čimer imajo vrata na zaključni turnir četverice popolnoma na stežaj odprta.

V prvem polčasu, ko je bilo podeljenih kar sedem rumenih in en rdeč karton, so Vrhničani prišli do vodstva v 13. minuti, ko je zadel Tobija Kavčič. V 18. minuti so Ljutomerčani ostali brez Tilna Rajterja, ki je prejel drugi rumeni in s tem posledično rdeči karton. Z igralcem manj so se obranili napadov gostiteljev in na odmor odšli z minimalnim zaostankom.

Siliko je v 27. minuti do vodstva z 2 : 0 popeljal Nik Klinc, nekaj upanja pa je Ljutomerčanom v 33. minuti vlil Ruis, ki je znižal zaostanek (2 : 1). Očitno je zadetek gostov »razjezil« domačine, ki so z dvema zadetkoma v 34. minuti (Tod Ciuha, Žan Janež) poskrbeli za popoln razpad sistema pri nasprotniku ter preko Maxa Vesela (36) in Nikole Jandrića (38) prišli do visoke zmage. Tik pred koncem dvoboja je drugi rumeni karton prejel tudi Denis Kneževič, ki je prav tako zaradi rdečega kartona moral predčasno zapustiti parket.

Tokratna nasprotnika si bosta nasproti stala že ta torek, 13. decembra, ko bo v Ljutomeru vnaprej odigrana tekma 12. kroga 1. slovenske futsal lige. Siliko, ki je v tej sezoni že dvakrat premagal Meteorplast ŠIC bar, je trenutno vodilni (26 točk), Prleki pa so s tremi točkami manj na tretjem mestu. Tekma v dvorani ŠIC Ljutomer se bo pričela ob 20.30 uri.