1. SFL: Odhajamo v Koper

Za zaključek leta 2022 bodo futsalerji ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara odigrali tekmo 13. kroga 1. slovenske futsal lige. V petek, 23. decembra 2022, bodo gostovali v Kopru, kjer se bodo v Areni Bonifika pomerili s škofijskim Bronxem. Tekma se bo pričela ob 20. uri.

Ljutomerčani, ki na prvenstveni lestvici zasedajo tretje mesto (23 točk), so se v tem tednu, ko so opravili dva treninga, v okrnjeni zasedbi pripravljali na obračun s primorsko ekipo, ki je trenutno na 5. mestu (16 točk). Poleg dalj časa odsotnega Thomasa Pihlerja so v tem tednu manjkali Matic Goznik, Niko Vajda, Niko Kosec (vsi poškodovani), Adrijan Trstenjak (bolezen) in Urban Goričan (služba). Težave z boleznijo ima tudi Tilen Rajter, ki pa je vseeno treniral, a je njegov odstop na zadnji tekmi leta vprašljiv. S treningi je po dolgotrajnem okrevanju pričel Kristian Škerget, ki še ni pripravljen za največje napore, sigurno pa v Koper ne bodo potovali Pihler, Kosec in Trstenjak. Zdravniška služba se bo pred tekmo odločila, če bosta za tekmo sposobna Goznik in Vajda. Po odsluženi kazni se v ekipo vrača prvo strelec lige (16 zadetkov) Denis Kneževič.

Ekipi sta se doslej v članski kategoriji pomerili trikrat. Ljutomerčani so dobili dva dvoboja, med drugim tudi prvega v tej sezoni (5:2), en obračun pa se je končal brez zmagovalca.