Z odlično popotnico v četrtfinale

Klub malega nogometa Meteorplast iz Ljutomera, ki v tej sezoni v vseh tekmovanjih pod okriljem Nogometne zveze Slovenije nosi ime Meteorplast ŠIC bar, že vrsto let skrbi za strokovno vadbo otrok do 19. leta. Ekipe na državni ravni dosegajo zavidljive rezultate, številni mladi igralci ljutomerskega kluba pa so člani reprezentančnih selekcij v svoji starostni kategoriji. V sezoni 2022/23 Meteorplast ŠIC bar s kar petimi ekipami nastopa v tekmovanjih mladih futsalerjev, kar je največ med vsemi slovenskimi futsal klubi.

Tudi v tej sezoni so v igri za visoka mesta ljutomerske ekipe. Trenutno najbolje kaže selekciji U13, ki jo vodita Manuel Križanič in Željko Stojko. V predtekmovanju v vzhodni skupini je ekipa dobila vseh 15 dvobojev, dosegla je 71, prejela pa 16 zadetkov. Minulo soboto je bil v Ljutomeru zadnji, sedmi turnir predtekmovanja, Meteorplast ŠIC bar pa je s 5:0 premagal Slovenske Gorice in bil s 7:0 boljši od Sevnice.

V 15. dvobojih predtekmovanja je Nino Križanič dosegel 30 zadetkov, kar je največ med vsemi igralci, ki so nastopili tako v vzhodni, kot tudi zahodni skupini tekmovanja. Lana Kavaš je zabila 13, Matic Babič 9, Sergej Semenič in Lars Vogrin pa po 6 zadetkov. Poleg omenjenih so dres Meteorplasta ŠIC bara v predtekmovanju nosili še Jakob Dolamič, Gal Stojko, Jakob Senčar, Luka Tratnjek, Matjaž Maučec, Svit Delak, Luka Frumen in Anže Školiber.

Predtekmovanju bo sledila končnica za naslov prvaka. V četrtfinalu čakata Meteorplast ŠIC bar dve tekmi z Dobrepoljem, ki je v zahodni skupini tekmovanja osvojilo četrto mesto (16 točk). Prva tekma bo v soboto, 4. februarja v Vidmu/Dobrepolju, povratna pa teden dni pozneje v Ljutomeru.