1. SFL: Znova premagali Kobaridce

Futsalerji Meteorplasta ŠIC bara so si po peti tekmi brez poraza (4 zmage in en neodločen rezultat) že zagotovili tretje mesto pred končnico, ki bo odločala o kolajnah državnega prvenstva. V 17. krogu 1. slovenske futsal lige, ki je bil na sporedu v petek, 27. januarja 2023, so Ljutomerčani s 7 : 1 (2 : 0) premagali Oplast iz Kobarida, direktnega konkurenta za končno tretje mesto po rednem delu prvenstva. Meteorplast ŠIC bar ima zdaj 36 točk, Oplast Kobarid pa 23.

Kljub temu, da so pri domačih manjkali Tilen Rajter, Matic Goznik (oba kartone), Thomas Pihler in Niko Kosec (oba poškodovana), je imel trener Robert Grdović tokrat na razpolago polno zasedbo (12 igralcev in 2 vratarja), ki je navdušila blizu 150 ljubiteljev tega dvoranskega športa. Gostitelji so od prvega sodnikovega žvižga zagospodarili na parketu, prvič pa je Oplastov vratar Nik Logar moral po žogo v mrežo v 6. minuti, ko je izvrstno podajo Žige Tkalčiča v gol pospremil Adrijan Trstenjak. Terensko premoč so domačini kronali z drugim zadetkom v 16. minuti, ko je s pravo bombo strelski post prekinil Denis Kneževič, ki s 17. zadetki še naprej drži vodilno pozicijo na listi strelcev. Kobaridci, ki so med drugim v svojih vrstah pogrešali reprezentannta Nejca Kovačiča, so v prvem polčasu pokazali malo, tistih nekaj poskusov z razdalje pa je ukrotil domači vratar Tjaž Lovrenčič, katerega je enkrat pred zadetkom rešil tudi okvir vrat.

Drugi polčas je bil povsem po okusu domačega tabora in gledalcev v dvorani. Gostje so sicer preko Davida Laha v 23. minuti zaostanek znižali, a je še v isti minuti Alen Ruis ponovno povišal vodstvo na dva zadetka. Gostujočemu igralcu Tinetu Šturmu je v 26. minuti zadetek preprečila vratnica, v nadaljevanju pa je bila na parketu le še ena ekipa. V 29. minuti je za 4 : 1 zabil ponovno mlajši od bratov Ruis, tri minute za tem pa je bil uspešen še njegov starejši brat Aljaž. V 33. minuti so gostje ostali brez Klavdija Ivančiča, ki je prejel drugi rumeni karton. Že iz prve priložnosti, ko so imeli Kobaridci igralca manj na parketu, je Trstenjak dosegel še drugi zadetek na tekmi. Trener Grdović je že pred dvobojem obljubil, da bo dal priložnost tudi trem najstnikom. Tako so na parketu stopili 18-letni Luka Horvat ter 17-letna Benjamin Rep in Alen Jambriško. Slednja dva sta v 39. minuti izigrala gostujočo obrambo, a je bil strel Repa premalo natančen, je pa za prvenec v prvoligaški druščini poskrbel Alen Jambriško, ko je v 40. minuti matiral Logarja. »Srečen sem ob svojem prvem nastopu, še bolj sem se veselil svojega prvega zadetka,« so bile prve besede Jambriška, ki je v nadaljevanju povedal: »Na začetku so se gostje zelo borili, bili tudi nevarni, na koncu tekme pa je prevladalo naše število igralcev in naša svežost.«

Prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi se nadaljuje 10. februarja, ko bo v Ljutomeru gostovala Sevnica, že prihodnji petek (3. februar) pa bo v Ljutomeru odigrana povratna tekma četrtfinala pokala Terme Olimia. Ljutomerčani se bodo podali na »misijo nemogoče«, saj bodo lovili pet zadetkov zaostanka (1 : 6) proti vrhniškem Siliku.