Četrtfinale: Prva zmaga

Petek, 31. marca 2023, je bil rezerviran za prvi četrtfinalni tekmi državnega prvenstva za člane v futsalu. V Ljutomeru je Meteorplast ŠIC bar s 5 : 1 (3 : 0) premagal Dobrepolje, Bronx Škofije pa je bil v Kobaridu s 4 : 1 (1 : 0) boljši od Oplasta. Igrajo na dve zmagi, naslednji tekmi pa bosta v petek, 7. aprila. V polfinale sta že uvrščena Dobovec in vrhniški Siliko.

V Ljutomeru si je dvoboj ogledalo 150 gledalcev, ki so lahko zadovoljni zapuščali dvorano ŠIC. Gostitelji so še četrtič v sezoni premagali Dobrepolje in si priigrali prvo zmago v boju za polfinalno vstopnico. Prvo ime dvoboja je bil 18-letni Alen Ruis, sicer kapetan slovenske futsal reprezentance U19, ki si je pred kratkim priigrala nastop na evropskem prvenstvu. Mlajši od bratov Ruis je v 4. minuti načel mrežo gostov, nato pa z zadetkoma v 16. in 30. minuti potrdil visoko vodstvo domače ekipe. V prvem polčasu je v polno za ljutomersko ekipo zabil še kapetan Matic Goznik (12.).

Poleg Alena Ruisa je v drugem polčasu za gostitelje zadel še Thomas Pihler (30.), ki je bil kar štiri mesece odsoten zaradi poškodbe. Gostje, ki so zapretili v prvih minutah prvega polčasa, je njihova poskusa zaustavil domači čuvaj mreže Tjaž Lovrenčič, so bili v drugem polčasu boljši nasprotnik. Poleg zadetka Gala Škulja v 32. minuti so si priigrali še nekaj priložnosti, med drugim se je po strelih Kevina Strnada in Damjana Ilića zatresel okvir vrat. »Tekma rezultatsko izgleda lahko, vendar temu ni bilo tako. Imeli smo svoje priložnosti, njihov vratar je odlično branil. S to tekmo smo videli kaj je končnica. Vsako tekmo moramo bili stoodstotni. Gremo tekmo po tekmo in upam na najboljše,« je po prvem četrtfinalnem obračunu povedal mlajši od bratov Ruis.

Pred dvobojem v Ljutomeru je bila manjša slovesnost. Domači klub se je s spominskimi darili zahvalil domačima igralcema Alenu Ruisu in Luki Lovrecu ter gostujočemu igralcu Luki Grmu za uspešen nastop na kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu U19 v Moldaviji ter uvrstitev na prvenstvo stare celine, ki ga bo v začetku septembra gostil Poreč.

Foto: Anton Goznik