1. SFL: Napoved 2. polfinalne tekme

Jutri (sreda, 26. april 2023) se v Kopru in Ljutomeru nadaljuje polfinalna serija državnega prvenstva v futsalu za člane. Prvi tekmi polfinala sta pripadli Dobovcu, ki je s 7 : 1 premagal škofijski Bronx, in Siliku, ki je bil z 2 : 0 boljši od ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara. V finale se bosta uvrstili ekipi, ki bosta prvi zabeležili tri zmage.

Ljutomerčani se po nesrečnem porazu proti Vrhničanom, ko so bili večji del tekme vsaj enakovredni, če ne celo boljši od nasprotnika, v drugo polfinalno tekmo podajajo z oslabljeno zasedbo. Zaradi poškodbe je sezono že končal kapetan Kristian Škerget, bolečine v desni stegenski mišici še naprej čuti Aljaž Ruis, ki na prvi tekmi na Vrhniki ni stopil na igrišče, zbolel pa je prvi strelec ekipe Denis Kneževič. Iz kadra za tekmo sta že tudi odpadla Rok Šnofl in Thomas Pihler, ki morata tokrat počivati zaradi kartonov. »Pred nami je še ena težka tekma. Na prvi tekmi smo pokazali, da si znamo ustvariti priložnosti, malo nas je na cedilu pustila realizacija. Nato pa malo nezbranosti v obrambi, na hitro smo dobili dva gola. Ampak verjamem, da lahko to v sredo popravimo. V tekmo bomo šli sigurno sto procentni, čeprav nam manjkata dva igralca. Ampak verjamem, da nam bo tudi vzdušje na sami tekmi – vsi gledalci pomagali in bodo naš šesti igralec,« je optimističen pred drugo polfinalno tekmo domači vratar Tjaž Lovrenčič, ki je v tej sezoni s soigralci proti Siliku občutil že pet porazov ter le eno zmago.

Sredina tekma se bo v prleški prestolnici pričela ob 20.30 uri, vstop na tribune pa bo prost, zato v domačem taboru pričakujejo večjo pomoč s tribun.