Terme Olimia: Zmaga v Sodražici

Futsalerji Meteorplasta ŠIC bara so v torek, 7. novembra 2023 odigrali tekmo osmine finala pokala Terme Olimia. Gostovali so pri prvoligaški ekipi The Nutrition Extrem v Sodražici in slavili s 5:4 (4:3). Ljutomerčani, za katere so zadetke za napredovanje dosegli Alen Ruis (2), Ante Matan, Tilen Rajter in Drejc Kljun (ag), so se tako uvrstili v četrtfinale, ki bo na sporedu januarja.

Po slavju v pokalnem tekmovanju Meteorplast ŠIC bar že ta petek, 10. novembra 2023, čaka prvenstveni obračun 6. kroga 1. slovenske futsal lige. V dvorani ŠIC Ljutomer se bo ljutomerska ekipa merila z Oplastom iz Kobarida. Tokratna nasprotnika sta v prejšnjem krogu doživela visoka poraza na gostovanjih. Ljutomerčani so klonili proti prvaku Dobovcu (2:8), Kobaridci pa proti Sevnici (1:7).

V minulih dveh sezonah sta se Meteorplast ŠIC bar in Oplast Kobarid pomerila petkrat. Prleki so dobili štiri obračune, od tega tudi vse tri na domačem parketu. Trener ljutomerske ekipe Robert Grdović bo tokrat poleg Roka Šnofla, ki se bo po operativnem posegu v trenažni proces vključil konec meseca, pogrešal tudi vratarja Tjaža Lovrenčiča, ki okreva po poškodbi kolena.

Petkov dvoboj med Meteorplastom ŠIC barom in Oplastom se bo pričel ob 20.30 uri.