1. SFL: Prihaja Dobrepolje

Z dvoboji 18. kroga se bo v petek, 23. februarja 2024, nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Pari so naslednji: Sevnica – Dobovec, Oplast Kobarid – Siliko Vrhnika, THE Nutrition Extrem – Bronx Škofije in Meteorplast ŠIC bar – Dobrepolje.

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki z 28. točkami zaseda 3. mesto na prvoligaški razpredelnici, se po visoki zmagi (5:0) minuli petek proti Sevnici iz telovadnice OŠ Ivana Cankarja Ljutomer seli ponovno v dvorano ŠIC Ljutomer. V drugi zaporedni domači tekmi bo ta petek gostil zadnjeuvrščene Dobrepolje, ki se krčevito bori za obstanek. »Kot na vsako tekmo, se bomo tudi na to dobro pripravili. Gremo po vse tri točke,« je optimističen Aljaž Ruis, ki je proti Sevnici dosegel dva zadetka in se počasi vrača v staro formo. Tokrat se mu bo na igrišču pridružil tudi mlajši brat Alen, ki je okreval po poškodbi in je v tem tednu, po več kot mesecu dni premora, pričel s trenažnim procesom. Trener domače ekipe Robert Grdović bo tako proti Dobrepolju pogrešal Tilna Rajterja in Tjaža Lovrenčiča, ki še nista pripravljena na največje napore.

Meteorplast ŠIC bar in Dobrepolje sta se doslej v članski konkurenci pomerila devetkrat. Osem dvobojev je pripadlo Ljutomerčanom, enkrat pa sta se ekipi razšli z neodločenim rezultatom. V tej sezoni je prleško moštvo dobilo oba dosedanja obračuna. Na domačem parketu z 9:1, v gosteh pa s 5:2.

Tekma Meteorplast ŠIC bar – Dobrepolje se bo v dvorani ŠIC Ljutomer pričela ob 20.30 uri, vstopnine pa tudi tokrat ne bo.