1. SFL: Četrtfinale

V petek, 22. marca 2024, se začenja končnica državnega prvenstva v futsalu za člane. Po rednem delu in odigranih 21. krogih sta si direktno uvrstitev v polfinale priigrala Dobovec in Siliko, za preostali dve mesti v polfinalu pa se potegujejo Meteorplast ŠIC bar, Oplast Kobarid, Sevnica in THE Nutrition Extrem. Četrtfinalna dvoboja sta Meteorplast ŠIC bar – THE Nutrition Extrem in Oplast Kobarid – Sevnica. V polfinale se bosta uvrstili ekipi, ki bosta prvi dobili dva dvoboja.

Ljutomerčani so redni del prvenstva končali na visokem tretjem mestu (37 točk), zabeležili pa so deset zmag, sedem neodločenih izidom in štiri poraze. Po nekoliko slabših predstavah v prvih dveh tretjinah prvenstva so prleški futsalerji v zadnji tretjini zabeležili šest zmag in izgubili le proti Dobrepolju.

Četrtfinalni nasprotnik, ki prihaja iz Sodražice, je po rednem delu prvenstva zasedel šesto mesto (22 točk). Ekipi sta se v tej sezoni merili štirikrat. Ljutomerčani so dobili dvoboj osmine finala pokala (5:4) ter eno prvenstveno tekmo (7:3), dvakrat pa se je obračun končal brez zmagovalca (6:6, 4:4).

Po težavah s poškodbami, ki so ekipo pestile v minulih tednih, bodo tokrat trenerju Robertu Grdoviću na razpolago vsi igralci razen mladega vratarja Luke Lovreca, ki še ni povsem okreval. Po treh mesecih odsotnosti se na parket vrača tudi občasni članski reprezentant Tilen Rajter. »Čaka nas zelo, zelo pomembna tekma. Najpomembnejša v tej sezoni. Nasproti nam stoji mlada, poletna ekipa, katera nam je v sezoni že povzročala nekaj preglavic, sploh s temi hitrimi tranzicijami. Zavedamo se kakovosti svoje ekipe, zavedam se, da smo bistveno popravili igro v obrambi. Napovedujem zmago v petek,« je optimističen Rajter, ki od 8. decembra, ko je z dvema zadetkoma pomagal pri zmagi proti Sevnici (5:4), zaradi poškodbe ni odigral nobene uradne tekme.

Tokratni četrtfinalni dvoboj v Ljutomeru, ki se bo v dvorani ŠIC pričel ob 20.30 uri, bo imel tudi dobrodelno noto. Zbrani prostovoljni prispevki se bodo namenili za 3-letnega Oskarja s Cvena pri Ljutomeru, ki ima neozdravljivo genetsko očesno bolezen, mrežnično distrofijo, ki povzroča slepoto. Zbrana sredstva se bodo namenila za posebne talne oznake za slepe in slabovidne. Strošek teh oznak je 4.000 evrov.