Loterija pripadla Ptujčanom

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je imel prvo zaključno žogo za uvrstitev v polfinale 1. slovenske futsal lige in zgodovinski dosežek v več kot tridesetletni zgodovini kluba. Po zmagi na prvi četrtfinalni tekmi na Ptuju s 6:4 (2:2) je ljutomersko moštvo na povratni tekmi, ki si jo je v dvorani ŠIC Ljutomer ogledalo 400 ljudi, kar je rekordna številka v sezoni 2021/22 na slovenskih futsal parketih, izgubilo proti Hiši daril s Ptuja po streljanju kazenskih strelov s 7:6. Po rednem delu se je tekma končala z neodločenim izidom 3:3 (1:3). Odločilna, tretja tekma za vstop v polfinale bo v torek, 12. aprila, na Ptuju. Pred tekmo so gledalci pozdravili fante, ki so si priigrali državni podnaslov v kategoriji U13.

Izvrstno vzdušje in pomembnost tekme sta spodrezala noge domači ekipi. Ob neenotnem sodniškem kriteriju, gostitelji so imel že po petih minutah zabeležene štiri prekrške, gostje pa vsega enega, so Ptujčani prišli do visoke prednosti s 3:0. V polno so zadeli Vlado Andrijašević (v 7. minuti), Denis Kneževič (8.) in nesrečno v lastno mrežo Aljaž Goznik (19.). Nekaj upanja pred nadaljevanjem tekme je v zadnji minuti prvega polčasa vlil Rok Šnofl, ki je osmešil Boruta Ručno in premagal nemočnega Kevina Cafa.

V drugem polčasu so ljubitelji futsala videli povsem drugačen obraz gostiteljev. Pritiskali so goste, ki so jim pošle moči, na njihovo igralno polovico. Zaostanek je v 25. minuti po napaki Cafa znižal Aljaž Ruis. Ptujčani so bili vse bolj nestrpni, z grobostjo pa so si v 38. minuti priigrali šesti prekršek in omogočili, da je Alen Ruis iz kazenskega strela (10 metrov) izid izenačil. Do konca rednega dela tekme se izid ni več spremenil in sledili so kazenski streli. Gostujoča vratarja Caf in Klemen Anžel sta ubranila strela bratov Ruis, kljub temu, da je Rok Rednak za goste zgrešil vrata, pa je Ručna z zadnjim uspešno realiziranim  kazenskim strelom gostom priigral možnost, da se na torkovi tekmi z zmago uvrstijo v polfinale. »Šnoflov zadetek je prelomil tekmo in pozneje smo se na krilih navijačev, ki so bili tokrat fantastični, vrnili v tekmo. Povsem zasluženo smo prišli do kazenskih strelov. Še enkrat čestitke obema vratarjema Ptuja, ki sta kazenska strela ubranila. Gremo na tretjo tekmo na Ptuj. Upamo na najboljše, gremo po polfinale,« je optimistično, po nesrečno izgubljeni tekmi, spregovoril domači vratar Tjaž Lovrenčič.

Foto: Anton Goznik