1.SFL: Ptujčani v polfinalu

Futsalerji Hiše daril s Ptuja so zadnji, četrti polfinalist končnice 1. slovenske futsal lige. V tretji tekmi četrtfinala so s 6:1 (2:0) premagali ljutomerski Meteorplast ŠIC bar in slavili v zmagah z 2:1. V polfinalu se bodo Ptujčani pomerili z aktualnim prvakom Dobovcem.

Ljutomerčani so bili blizu največjemu uspehu v zgodovini kluba. Po zmagi na prvi tekmi četrtfinala na Ptuju s 6:4 so na drugi tekmi v Ljutomeru, kjer bi si že lahko priigrali polfinale, izgubili s 6:7 (3:3) po kazenskih strelih. Na odločilni, tretji tekmi so bili ptujski igrali bolj zbrani in prišli do visoke zmage. V prvem delu prvega polčasa so prleški futsalerji bili boljši. Povsem so nadzirali potek dogodkov na parketu, priigrali pa so si tudi kar nekaj priložnosti, a jim ni uspelo premagati domačega vratarja Kevina Cafa. Gostitelji so preko Nikole Badrova (14) prišli do vodstva, ki je spodrezalo krila gostom. Ko je le nekaj trenutkov za tem Alen Ruis zgrešil s kazenskega strela z 10-metrov, Timotej Debeljak pa je bil na drugi strani v 19. minuti uspešen na 2 : 0, se je ljutomerska barka pričela potapljati.

Urban Goričan je v 29. minuti še uspel znižati zaostanek, nato pa je Hrvat Patrik Pasariček z dvema zadetkoma v 30. in 32. minuti odločil zmagovalca. V končnici dvoboja, ko so gostje poskušali s petim igralcem v polju, so Ptujčani z zadetkoma Denisa Kneževiča (35) in Boruta Ručne (40) potrdili visoko zmago.