Zmaga za četrtfinale pokala Terme Olimia

Konec prejšnjega tedna (11. in 12. november 2022, so bili odigrani dvoboji osmine finala pokalnega futsal tekmovanja Terme Olimia. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki so osmih odigranih dvobojih zaseda visoko tretje mesto v 1. slovenski futsal ligi, se je odpravil v Sodražico, kjer se je pomeril z Extremom, najboljšo ekipo drugoligaškega tekmovanja. Gostitelji so dobili vseh pet prvenstvenih dvobojev, tokrat pa so prvič klonili. Ljutomerčani so slavili s 7 : 4 (3 : 1) in se uvrstili v četrtfinale pokalnega tekmovanja.

Številnim poškodovanim igralcem prleške ekipe se je tokrat pridružil Adrijan Trstenjak, po odsluženi kazni zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov pa se je v moštvo vrnil prvi strelec prvoligaškega tekmovanja Denis Kneževič. Na vratih je tokrat prednost pred Tjažem Lovrenčičem dobil Klemen Anžel, poleg Kneževiča pa so se v boj za eno od osmih vstopnic nadaljevanja pokalnega tekmovanja podali Matic Goznik (kapetan), Tilen Rajter, Urban Goričan, Aljaž Ruis, Niko Kosec, Žiga Tkalčič in Rok Šnofl.

Ljutomerčani so v vodstvo prišli v 9. minuti, ko je zadel Kneževič, štiri minute pozneje, ko sta zadetka dosegla Šnofl in ponovno Kneževič, pa je na semaforju pisalo že 3 : 0. Kljub temu, da so gostitelji v 16. minuti znižali zaostanek z zadetkom Matica Belaka Vivoda, zmagovalec dvoboja ni bil nikoli pod vprašajem. V prvih štirih minutah nadaljevanja tekme so gostje preko Kneževiča (21), Kosca (23) in Goznika (24) prišli do visoke prednosti (6 : 1) in se že veselili napredovanja. Domačini so z zadetkoma Jana Ambrožiča (29) in Andraža Gregoriča (30 – 6m) znova dobili nekaj upanja, ki pa ga je hitro, v 32. minuti, razblinil Šnofl s svojim drugim zadetkom na tekmi. Končni izid tekme je v 38. minuti postavil Anže Žlindra.

Poleg Ljutomerčanov so se v četrtfinale uvrstili Dobovec, Siliko Vrhnika, Oplast Kobarid, Bronx Škofije, Dobrepolje in Mlinše (vsi prvoligaši) ter drugoligaš Kix Ajdovščina, ki je po kazenskih strelih izločil prvoligaša Sevnico. V četrtfinalu bosta na sporedu po dve tekmi (9. decembra in 3. februarja), žreb pa bo v naslednjih dneh.