Pokal Terme Olimia: Povratna četrtfinalna tekma

Petek, 3. februar 2023, bo na slovenskih futsal parketih v znamenju povratnih tekem četrtfinala pokala Terme Olimia. V Ljutomeru bo Meteorplast ŠIC bar gostil vrhniški Siliko. Prve tekme četrtfinala pokalnega tekmovanja so bile odigrane v začetku decembra, Ljutomerčani pa so na Vrhniki izgubili kar z 1 : 6.

»Čaka nas zelo zahtevna tekma. Vemo, da smo v sezoni z njimi že trikrat izgubili. Na treningu smo se dogovorili, da nekaj spremenimo. Vemo, da zaostajamo, ampak ne gremo z belo zastavo v tekmo. Probali bomo narediti vse, da nekak obrnemo izid, čeprav vemo, da bo zelo težko, ampak gremo s to miselnostjo v tekmo, da obrnemo izid in bomo videli kaj bo iz tega,« je po sredinem treningu povedal prvi strelec sezone Denis Kneževič, ki je sedemnajstim prvenstvenim zadetkom dodal še tri v pokalnem tekmovanju.

Trener ljutomerske ekipe Robert Grdović ima pred jutrišnjim dvobojem sladke skrbi, kar se tiče igralskega kadra. Proti Vrhničanom, ki so »trn v peti« ljutomerskemu moštvu, bo imel na razpolago vse igralce, saj se po odsluženi kazni v kader vračata Tilen Rajter in Matic Goznik. Grdović se je odločil, da se bo Vrhničanom zoperstavil z desetimi igralci in dvema vratarjema, Alen Jambriško, Benjamin Rep in Luka Horvat, ki so dobili priložnost na minuli prvenstveni tekmi proti Oplastu, pa bodo opravili v petek trening z mladinsko ekipo.

Siliko je v tej sezoni dobil proti Meteorplastu ŠIC baru dve prvenstveni in pokalno tekmo, Ljutomerčani pa zasedbe Milivoja Simeunovića v medsebojnih dvobojih v preteklih dveh sezonah še niso nikoli premagali.

Petkova povratna tekma četrtfinala pokala Terme Olimia med Meteorplastom ŠIC barom in Silikom z Vrhnike bo odigrana v dvorani ŠIC Ljutomer, pričela pa se bo ob 20.30 uri.

FOTO: Robi Kramperšek