Pokal terme Olimia: Zgodovinska zmaga proti Siliku

Meteorplast ŠIC bar je z zmago na povratni četrtfinalni tekmi pokala Terme Olimia (3. februar 2023) proti Siliku s 4:3 (2:1) zabeležil sploh prvo zmago v zadnjih dveh sezonah proti Vrhničanom, a pravega slavja v ljutomerski dvorani ŠIC ni bilo, saj so prvo tekmo na Vrhniki dobili nasprotniki s 6:1 in se zasluženo uvrstili na zaključni turnir četverice, ki bo v Podčetrtku.

V ljutomerskem taboru so pred dvobojem napovedovali, da bodo »šli na glavo«. V dvoboj so vstopili izredno motivirani in že na začetku 2. minute so preko prvega strelca sezone Denisa Kneževiča povedli z 1:0. Ljutomerčani so še naprej igrali kombinatorno in ustvarjali pritisk na vrata Nejca Berzelaka, vendar so gostje, ki so ves čas igrali na robu prekrška, uspeli ustaviti nalete gostiteljev. Zaradi nestrinjanja s sodniškimi odločitvami, ki so večkrat »v zrak« pognale okoli 150 gledalcev, je v 13. minuti rdeči karton prejel Kneževič. Vrhničani z igralcem več niso uspelo doseči zadetka, so pa nato v 16. minuti vseeno prišli do izenačenja, ko je zadel Marko Mohorič. Pred odhodom na odmor, na semaforju je tekla 19. minuta, si je Meteorplast ŠIC bar priigral ponovno prednost z zadetkom Roka Šnofla.

Vprašanje skupnega zmagovalca četrtfinalnega dvoboja je v 26. minuti s svojim drugim zadetkom rešil Mohorič. Slednji je zadel po napaki domače ekipe, ki je poskušala s petimi igralci v polju do zadetka. Dvorano je na noge v 31. minuti znova dvignil Alen Ruis, ki je s pravim evrogolom poskrbel za novo vodstvo gostiteljev. V 39. minuti sta padla še dva zadetka. Najprej je na 4:2 povišal Aljaž Goznik, končni izid pa je postavil Jure Suban.

»Pokazali smo, da se lahko borimo z vsako ekipo, ne glede, če je Siliko drugi na prvenstveni razpredelnici, ne glede, če je Dobovec prvi. Če smo pravi, če damo srce na igrišče, se lahko borimo z vsakim, samo je bilo predvsem v prvem polčasu malo sumljivo sojenje, ampak proti sodnikom enostavno ne gre. Čestitke ekipi za borbo, za zmago. Zdaj se bomo osredotočili na prvenstvo in tam iskali našo priložnost,« je strnil misli po zgodovinski zmagi proti Siliku vratar domače ekipe Tjaž Lovrenčič.

Foto: Anton Goznik