Siliko v finale, Meteorplast ŠIC bar za bron

Sinoči (torek, 9. maj) je bila na Vrhniki odigrana peta, odločilna polfinalna tekma za vstop v finale državnega prvenstva v futsalu za člane. Vrhniški Siliko je gostil ljutomerski Meteorplast ŠIC bar in si z zmago s 3 : 0 (1 : 0) zagotovil nastop v velikem finalu. Vrhničani se bodo za državni naslov merili z aktualnim prvakom Dobovcem, Ljutomerčane pa čakata dva dvoboja za bronasto kolajno s škofijskim Bronxem.

Po odigranih štirih polfinalnih tekmah državnega prvenstva med Vrhničani in Ljutomerčani je bil izid v zmagah izenačen (2 : 2), zato je bila potrebna peta tekma na Vrhniki. Več kot 400 gledalcev, med katerimi je bilo več kot 50 organiziranih navijačev ljutomerske ekipe, je videlo še eno zanimivo predstavo. Gostje iz Prlekije so imeli več žogo v posesti in v uvodnih minutah dvoboja preko Thomasa Pihlerja, kateremu je veselje preprečil okvir vrat, Adrijana Trstenjaka in Denisa Kneževiča zapravili priložnosti za vodstvo. Gostitelji so odgovorili v 11. minuti, ko se je Jure Suban odločil za strel z razdalje, pred vrati Klemna Anžela pa je žogi smer spremenil Tod Ciuha in povedel Siliko v vodstvo.

Tudi v nadaljevanju dvoboja so se gostitelji osredotočali za obrambne naloge na svoji polovici igrišča in izvedbo hitrih protinapadov, ljutomerska zasedba pa je še naprej oblegala vrata reprezentančnega vratarja Nejca Berzelaka, ki je bil osrednji junak tokratne tekme. Zaustavil je vse nevarne poskuse gostov, tudi v drugem polčasu pa je imel pomoč v okvirju vrat po ponovnem strelu Pihlerja. V zaključku tekme, ko so gostje izpolnili kvoto šestih prekrškov, je Suban zadel iz kazenskega strela z desetih metrov (v 36. minuti), hitri protinapad v 38. minuti pa je za končni izid 3:0 izkoristil Alan Muratagić.

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar bo že v petek odigral prvo tekmo za tretje mesto. Gostoval bo v Kopru pri Bronxu. Povratna tekma bo teden dni pozneje v Ljutomeru.