Nocoj v Kopru prva tekma za bronasto kolajno

Po razburljivih petih tekmah polfinala državnega prvenstva in izpadu proti Siliku z Vrhnike, ki je slavil s 3:2 v zmagah, čakata ljutomerski Meteorplast ŠIC bar le še dve tekmi v izredno dolgi in naporni sezoni. S škofijskim Bronxem se bodo Prleki merili za končno tretje mesto v državnem prvenstvu. Prva tekma bo nocoj v Kopru, povratna pa prihodnji teden v petek v Ljutomeru. Boljši iz teh dveh obračunov si bo nadel bronasto kolajno.

»Težko je preklopiti v glavah, ko si tako blizu finala, da se na koncu boriš, pod narekovaji, samo za tretje mesto. Polfinalna serija je pustila določene posledice. Imamo nekaj problemov pri sestavi ekipe, ampak gremo v Koper po to željeno tretje mesto, kar je bil tudi osnovni cilj pred začetkom sezone,« je pred prvo tekmo za bronasto kolajno dejal prvi strelec ljutomerske ekipe Denis Kneževič. Primorci so imeli veliko časa za pripravo na nocojšnjo tekmo, saj so v polfinalu izgubili vse tri dvoboje proti Dobovcu, prav tako pa so »počistili« tudi kazni in se bodo z najmočnejšo zasedbo zoperstavili ljutomerski ekipi, ki bo tudi tokrat oslabljena. Zaradi poškodb bosta manjkala Rok Šnofl in Kristian Škerget, kvoto rumenih kartonov pa je izpolnil Matic Goznik. Po torkovi tekmi na Vrhniki je z vročino obležal Aljaž Ruis, za katerega bo šele danes popoldan znano, če se bo z ekipo opravil v Koper. V moštvo se po odsluženi kazni vrača Alen Ruis, del ekipe pa bo tudi vratar Tjaž Lovrenčič, ki je izpustil zadnje tri polfinalne tekme zaradi operacije hematoma, kot posledico poškodbe. Pred tekmo s škofijsko ekipo je trener Robert Grdović s fanti opravil le en sproščujoči oz. motivacijski trening, na katerem je poskušal ekipo, ki je fizično in psihično načeta, predvsem dvigniti na nivo, da se po najboljših močeh bori za kolajno državnega prvenstva.

V tej sezoni sta se Meteorplast ŠIC bar in Bronx Škofije merila trikrat. Prleki so slavili v Ljutomeru (5:2) in na prvi tekmi v Kopru (6:2), na drugi v Kopru pa ni bilo zmagovalca (3:3).