1. SFL: Bronasta kolajna je naša

Igralci Meteorplasta ŠIC bara so osvojili bronasto kolajno državnega prvenstva v futsalu. Po zmagi v Kopru s 5:4 (1:3) so v Ljutomeru v petek, 19. maja 2023 dobili povratno tekmo za končno 3. mesto s 7:4 (6:3) proti škofijskemu Bornxu ter iz rok Vlada Močnika, predsednika komisije za futsal, in Staneta Kokalja, referenta za futsal na NZS, prejeli bronaste kolajne.

Zadnjo tekmo v sezoni 2022/23 je v dvorani ŠIC Ljutomer spremljalo nekaj več kot 250 ljubiteljev futsala. Gostitelji so dvoboj pričeli izvrstno in v četrti minuti z zadetkoma Aljaža Ruisa in Aljaža Goznika povedli z 2:0. Pričakovati je bilo, da bodo gostje po zaostanku klonili, a temu ni bilo tako. Potrebovali so vsega štiri minute za popoln preobrat. Žiga Kneževič Mrak (10.), Tilen Cupin (11.) in Nik Zajc (14.) so poskrbeli za tišino v ljutomerski dvorani. Takrat je na sceno stopil Alen Ruis, ki je na dan tekme praznoval 19. rojstni dan. V le dveh minutah, v 16. in 17. minuti, je dosegel tri zadetke in spravil dvorano na noge. Ko je Aljaž Goznik v 18. minuti povišal na 6:3 je bil zmagovalec znan.

V drugem polčasu so gostitelji nadzorovali prednost. Osredotočili so se obrambne naloge in žogo v posesti prepustili nasprotniku. Alen Ruis je v 27. minuti povišal na 7:3, končni rezultat pa je postavil Aleksander Stanić (32.), ko so Primorci poskušali priti do ugodnejšega izida s petim igralcem v polju. »Vedeli smo, da prejšnji teden nismo odigrali kot bi mogli. Tokrat smo pričeli vrhunsko, pokazali smo res tisto našo pravo sliko. Potem je bilo malo nezbranosti. Prejeli smo tiste tri zadetka, a potem smo na krilih publike, ki je bila tudi tokrat neverjetna, tekmo pripeljali na 6:3 ob polčasu in rutinirano zmagali,« je dejal Alen Ruis, ki je v vsega trinajstih tekmah sezone dosegel 22 zadetkov in bil ob Denisu Kneževiču, ki je zabil 24 golov, najboljši strelec ljutomerske ekipe.

Foto: Niko Časar