Matan, Kos in Trdin

(SPOROČILO ZA JAVNOST) – Ljutomer, 16. julij 2023

Vodstvo ljutomerskega Meteorplasta, ki bo tudi v sezoni 2023/2024 z vsemi selekcijami nastopal v državnih futsal ligah pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, sestavlja igralski mozaik za konkurenčen nastop z drugimi slovenskimi klubi. V teh dneh, ko poteka uradni prestopni rok, so v ospredju kadrovske zadeve za člansko ekipo in selekcijo U19.

Po nekoliko nepričakovanem odhodu Denisa Kneževiča in Thomasa Pihlerja k aktualnemu prvaku Dobovcu so v ljutomerskem taboru odgovorili s prvimi okrepitvami. Novinci so postali 26-letni Ante Matan, 19-letni Vid Kos in 17-letni Lovro Trdin. »Pred leti, ko smo se ponovno vrnili na slovensko futsal sceno, smo si začrtali smernice za delovanje kluba. Nikakor ne želimo tekmovati z Dobovcem ter predvsem klubi iz tujine, ki ponujajo igralcem veliko denarja za igranje, ampak omogočiti igralcem, ki želijo obleči naš dres, da imajo uglednega trenerja ter vse ostale pogoje, ki dajejo možnost dodatnega razvoja. Zato smo lani v klub privabili hrvaškega strokovnjaka Roberta Grdovića, ki se je pokazal kot odličen strateg. Pod njegovim vodstvom igralci iz dneva v dan napredujejo, na podlagi dobrih iger pa se jih vedno več pojavlja na reprezentančnih spiskih v različnih starostnih kategorijah,« spregovori predsednik ljutomerskega kluba Saša Makoter.

Po odhodu Pihlerja so »levičarja« našli na Hrvaškem. Matan, ki živi v Zagrebu, si je v minulih sezonah izkušnje nabiral pri bosanskih (Seljak, Čulin Mlin) in hrvaških ligaših (Alimnus, Nacional, Uspinjača, Novi Marof). »V naslednjih dneh bomo spremljali dogajanje na tržišču in v okviru naših zmožnostih poskušali poiskati še pivota, ki bo poskušal zamenjati Kneževič. Zavedamo se, da bomo Kneževiča, ki je bil naš najboljši strelec v minuli sezoni, težko nadomestili, a sem prepričan, da bodo v novi sezoni njegovo odsotnost zapolnili drugi igralci, željni dokazovanja,« je nadaljeval Makoter, ki je vesel, da sta se za igranje futsalu v Ljutomeru odločila Kos in Trdin. »Gre za odlična mlada igralca, ki sta tudi slovenska reprezentanta U19 in ju septembra čaka nastop na evropskem prvenstvu. Z njunim prihodom se je zaostrila konkurenca v članski ekipi, obenem pa smo okrepili selekcijo U19, ki se bo v novi sezoni znova borila za najvišja mesta.«

Kos je bil med leti 2016 in 2022 član Litije, kjer je igral za vse selekcije, v minuli sezoni pa je igral za Mlinše, ki so izpadle iz prvoligaške konkurence. Doslej je v 1. slovenski futsal ligi zbral 33 nastopov in dosegel štiri zadetke, v 86 nastopih za selekcijo U19 pa je dosegel kar 56 zadetkov.

Trdin se je futsalu zapisal leta 2018 in do konca minule sezone nosil dres Mlinš, ki svoje tekme igrajo v Zagorju ob Savi. V sezoni 2022/23 je igral kar za tri selekcije tega kluba. Za selekcijo U17 je dosegel na 17. tekmah 33 zadetkov, za selekcijo U19 se je na 17. tekmah desetkrat vpisal med strelce, med člani pa igral na 19. tekmah in dvakrat premagal nasprotnikovega vratarja.

Članska ekipa in selekcija U19 bosta priprave pričeli 20. avgusta, prvenstvo pa se pričenja zadnji teden septembra.