Listo okrepitev zaključuje Tim Lipovšek

Futsalerji ljutomerskega Meteorplasta bodo v ponedeljek, 21. avgusta 2023, pričeli s pripravami na novo sezono v 1. slovenski fustal ligi. Prvenstvo se začne v petek, 29. septembra 2023, Ljutomerčani pa bodo v 1. prvem krogu gostovali v Škofijah, kjer se bodo pomerili z ekipo Bronxa, proti kateri so zaključili minulo prvenstvo v boju za bronasto kolajno.

Člansko vrsto Meteorplasta bo tudi v novi sezoni vodil izkušeni hrvaški trener Robert Grdović, kateremu bosta pomagala Tomislav Novak in Andrej Fajfar, ki bo skrbel za pripravljenost vratarjev. V prestopnem roku so ekipo zapustili Denis Kneževič, Thomas Pihler, Žiga Tkalčič, Toni Kovše in Luka Horvat, Urban Goričan, ki zaradi službenih obveznosti ne more redno trenirati, pa se bo ekipi priključil po potrebi. Zaradi rehabilitacije po poškodbi bo naslednjo sezono izpustil Kristian Škerget.

Po prihodu 26-letnega Hrvata Anteja Matana, 19-letnega Vida Kosa in 17-letnega Lovra Trdina je listo okrepitev zaključil izkušeni 29-letni Tim Lipovšek, ki je od leta 2016 nosil dres ŠD Mlinše. Lipovšek je v  prvoligaški konkurenci zbral 52 nastopov in zabil 34 zadetkov, med drugoligaši pa se je na 84. tekmah med strelce vpisal 61 krat.

V novi sezoni, ko bo Meteorplast branil bronasto kolajno v članski konkurenci, bodo ljutomerski dres nosili Tjaž Lovrenčič, Klemen Anžel, Luka Lovrec, Filip Repič (vratarji), Matic Goznik, Tilen Rajter, Aljaž Ruis, Rok Šnofl, Alen Ruis, Aljaž Goznik, Adrijan Trstenjak, Niko Kosec, Vid Kos, Lovro Trdin, Ante Matan in Tim Lipovšek, pripravam članske ekipe pa bodo priključeni še perspektivni mladinci Luka Perko, Benjamin Rep in Alen Jambriško.

Priprave bodo v celoti opravljene v Ljutomeru. Ekipa bo trenirala trikrat do štirikrat tedensko v dvorani ŠIC Ljutomer, načrtuje pa se tudi igranje pripravljalnih tekem. Nasprotniki trenutno še niso znani.