1. SFL: Ponovno proti Extremu

V petek, 26. januarja 2024, se pričenja zadnja tretjina rednega dela prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Na sporedu bodo dvoboji 15. kroga, pari pa so naslednji: Sevnica – Oplast Kobarid, Dobovec – Bronx Škofije, Meteorplast ŠIC bar – THE Nutrition Extrem in Siliko Vrhnika – Dobrepolje.

Uvrstitev na prvoligaški razpredelnici – Meteorplast ŠIC bar ima na 3. mestu 19 točk, THE Nutrition Extrem na 6. mestu pa 12 točk – je botrovala, da se bosta tekmeca po minulem petku, 19. januarja, tokrat ponovno pomerila v dvorani ŠIC v Ljutomeru. Ekipi sta doslej v sezoni 2023/24 odigrali tri tekme. V pokalu so slavili Ljutomerčani (5:4), prvenstvena obračuna pa sta se končala z neodločenima rezultatoma (6:6 in 4:4).

Prejšnji teden je bila ekipa Sodražice blizu zmage v prleški prestolnici, a je zapravila vodstvo z 2:0, 3:1 in 4:3. Gostiteljem je točko z uspešno izvedenim prostim strelom priigral Rok Šnofl. »Sigurno bo spet težka tekma. Jaz upam, da bomo tokrat bolje odigrali v obrambi, ker v napadu nekaj damo, zabijemo zadetke. Tepejo nas zadetki, ki jih prejmemo zaradi slabše igre v obrambi,« je pred jutrišnjim dvobojem, ki se bo v dvorani ŠIC Ljutomer pričel ob 20.30 uri, povedal Šnofl, ki bo tudi tokrat pogreša poškodovana soigralca Tilna Rajterja in Alena Ruisa. V ljutomersko ekipo se vrača Lovro Trdin, ki je zaradi poškodbe manjkal dva meseca in je v tem tednu opravil prva dva treninga. Tako kot trener ekipe iz Sodražice Nikola Jelić je tudi domači strateg Robert Grdović ta teden na treningih pogrešal reprezentante U21, ki so gostovali na Portugalskem. Tako v tem tednu pri Ljutomerčanih nista trenirala Luka Lovrec in Vid Kos, pri tokratnih nasprotnikih pa so brez klubskih treningov ostali Nik Ambrožič, Anže Žlindra, Andraž Gregorič, Miha Čop in Luka Čop.

Foto: Rok Lorenčič