1. SFL: Premagali Extrem

V petek, 26. januarja 2024, so bile odigrane tekme 15. kroga 1. slovenske futsal lige. V uvodnem krogu zadnje tretjine rednega dela prvenstva so bili zabeleženi naslednji rezultati: Dobovec – Bronx Škofije 10:1 (8:1), Sevnica – Oplast Kobarid 5:2 (0:0), Meteorplast ŠIC bar – THE Nutrition Extrem 7:3 (3:2), Siliko Vrhnika – Dobrepolje 5:0 (3:0). V vodstvu je vrhniški Siliko s 40. točkami, drugi je Dobovec z 39., tretje mesto pa si delita ljutomerski Meteorplast ŠIC bar in Sevnica s po 22. točkami.

Ljutomerčani so sinoči prišli do pete zmage v sezoni. Po 27. oktobru lani, ko so s 3:2 premagali Sevnico, so znova slavili na domačem parketu in navdušili nekaj več kot 100 gledalcev, ki so si ogledali že četrti dvoboj teh dveh nasprotnikov v tej sezoni. Prvo ime dvoboja je bil Adrijan Trstenjak, ki je dosegel štiri zadetke in se je zavihtel na drugo mesto liste strelcev (14 zadetkov).

Gostitelji so odlično odprli tokratno tekmo, saj je Trstenjak že v 15. sekundi spravil prvo žogo za hrbet gostujočega vratarja Nika Ambrožiča. Agresivna igra se je Ljutomerčanom obrestovala v 10. minuti, ko je bil znova pri žogi Trstenjak, njegov strel pa je v lastno mrežo preusmeril Jan Ambrožič. V zadnjih minutah prvega polčasa so bili nato doseženi kar trije zadetki. Andraž Žlindra je v 17. minuti najprej znižal zaostanek, Tim Lipovšek je minuto pozneje znova gostiteljem priigral dva zadetka naskoka, Denis Totošković pa je v 19. minuti s prostega strela matiral Tjaža Lovrenčiča in postavil izid polčasa.

V drugem polčasu so domačini bolje zaigrali v obrambi, Lovrenčič je zaklenil vrata, Trstenjak pa je bil v napadalnih akcijah učinkovit. Tako je v 27. in 28. minuti še dvakrat premagal Ambrožiča ter poskrbel za mirno končnico dvoboja. Gostje so zadnjih deset minut tekme poskušali s petim igralcem v polju, vendar niso bili uspešni. Trstenjak v 35. in Ante Matan v 38. minuti sta kaznovala napaki gostov za visoko vodstvo s 7:2. Končni rezultat dvoboja je postavil Anže Žlindra ob izteku 38. minute. »Težko priborjena zmaga. Extrem je zelo dobra ekipa, mlada z izkušenimi igralci. Čestitke tako njim, kot tudi nam. Tokrat nam je uspelo s timskim duhom, predvsem pa z borbenostjo in malo sreče tekmo obrniti v našo korist. Končno so se nam določene stvari v obrambi poklopile, ni bilo toliko izgubljenih žog, kot na nekaterih predhodnih tekmah,« je po pomembni zmagi pred nadaljevanjem sezone dejal domači vratar Tjaž Lovrenčič.

Ljutomerčane v prihodnjem tednu – torek, 30. januar – čaka povratna tekma četrtfinala pokala Terme Olimia. Potujejo v Sevnico, kjer bodo branili minimalno prednost (1:0) s prve tekme v Ljutomeru. Prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi se nadaljuje v petek, 9. februarja, ko ljutomerska ekipa gostuje v Kobaridu.

foto: Rok Lorenčič